Home > Windows > Ako obnoviť SYSVOL zdieľanie na doménovom radiči

Ako obnoviť SYSVOL zdieľanie na doménovom radiči

Už pár krát sa mi stalo, že som vytvoril GPO politiku, respektíve starú GPO politiku som upravil a nemohol som sa dočakať replikácie na všetkých ostatnch doménových radičoch. Replikácia nikdy neprebehla, SYSVOL DFS link bol nejaký rozbitý. Takto sa stávalo, že klienti pri prihlásení do domény a overení sa voči doménovému radiču dostali starú verziu politiky alebo nedostali tú novú.

GPO politiky nie su nič iné ako súbori uložené na diskoch doménových radičov. Štandardná cesta k súborom je C:\windows\SYSVOL\sysvol\$DOMENA\Policies. Tieto politky sú dostupné pod DFS cestou \\$DOMENA\SYSVOL\$DOMENA\Policies.

A tak som našiel návod ako prehlásiť svoje SYSVOL dáta na serveri za staré a prinútiť server zreplikovať si kompletne celé na novo:

– Pod registrami “HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NtFrs\Parameters\” treba kľúč “Enable Journal Wrap Automatic Restore” nastaviť na hodnotu 1 (a ak neexistuje, tak ho treba vytvoriť – DWORD)

– Reštartnúť NTFSR servis pomocou príkazov: “net stop ntfrs” a nasledne “net start ntfrs”

Týmto sa dané dáta v SYSVOL prehlásia za zlé, zálohujú sa a vyžiada sa replikácia z iného doménového radiča. Celá replikácia trvá od 5 do 10 minút. Samozrejme to všetko závisí od veľkosti a počtu politík.

O ukončení a funkčnosti SYSVOL dát na serveri informuje Eventlog.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.